نحوه عیب یابی بخاری برقی
بخاری برقی یکی از بهترین سیستمهای گرمایش الکتریکی است که نحوه نصب و استفاده بسیار آسانی دارد.
هر یک از مدلهای مختلف بخاری برقی، جریان الکتریسیته را از طریق المنتها به گرما تبدیل میکنند. هنگام استفاده از هیتر برقی مانند هر سیستم گرمایشی دیگری ممکن است با مشکلات فنی مختلفی مواجه شوید. چنانچه از مشکلات و ایرادات رایج هیتر برقی مطلع باشید؛ بهتر میتوانید عملکرد دستگاه را به حالت عادی برگردانید. البته برای تعمیر بخاری برقی بهتر است از تکنسینهای حرفهای و با تجربه کمک بگیرید.
در صورتی که بخاری برقی خریداری شده شامل گارانتی میشود؛ باید دستگاه را به نمایندگی مجاز منتقل کرده یا در صورت امکان تکنسین مربوطه در محل نصب بخاری حضور پیدا کند. فراموش نکنید استفاده از تجهیزاتی مانند بخاری برقی که دچار مشکلات فنی شدهاند؛ بسیار خطرناک است. بنابراین ابتدا باید بخاری را خاموش کرده و در اسرع وقت نسبت به برطرف کردن مشکلات دستگاه اقدام کنید. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از نحوه عیبیابی بخاری برقی میپردازیم.
چرا بخاری برقی روشن نمی شود؟
از جمله مشکلات فنی احتمالی بخاریهای برقی میتوانیم به روشن نشدن دستگاه اشاره کنیم. در طول استفاده از بخاری برقی ممکن است پس از اقدام به روشن کردن دستگاه با نتیجه دلخواه، یعنی آغاز به کار آن مواجه نشوید. به طور کلی عوامل مختلفی میتوانند مانع از روشن شدن هیتر برقی شوند. رایجترین عوامل موثر بر روشن نشدن بخاری برقی شامل موارد زیر هستند:
- مشکلات ترموستات
- سوختن فیوزها
- قطع شدن سیم و دوشاخه برق
- وجود اتصالی در ساختار المنت
- جدا شدن فاز و نول از ترمینال
- خراب بودن کلید روشن و خاموش
- ایجاد مشکل در مدارهای داخلی
اولین اقدام برای بررسی علت روشن نشدن بخاری برقی، اطمینان از وصل بودن جریان برق محیط است. سنجش علتهای نامبرده هم نیازمند در اختیار داشتن تجهیزات مناسب، برخورداری تخصص و تجربه کافی است. بنابراین چنانچه از شرایط نامبرده برخوردار نیستید؛ باید تعمیر هیتر برقی را به تکنسینهای حرفهای بسپارید.
علت داغ شدن دوشاخه بخاری برقی چیست؟
برخی از مشکلات فنی هیتر برقی باعث ایجاد خطرات جدی مانند برق گرفتگی و آتشسوزی میشوند. به همین علت همواره باید شرایط هیتر برقی را بررسی کرده و در صورت وجود مشکلات فنی نسبت به برطرف کردن به موقع آنها اقدام کنید. داغ شدن دوشاخه بخاری برقی جزء آن دسته از ایراداتی است که میتواند مشکلات بسیار خطرناکی ایجاد کند. چنانچه دوشاخه هیتر برقی داغ شود؛ یک یا چند مورد از مشکلات زیر شکل گرفتهاند:
1_ اتصال همزمان چند دستگاه به یک محافظ برق
متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که چند دستگاه برقی را به صورت همزمان به یک چند راهی یا محافظ برق وصل میکند. این موضوع باعث ایجاد نوسان برق، داغ شدن دوشاخه و در نتیجه شکلگیری مشکلات فنی و سوختن دستگاههای الکتریکی میشود. به طور کلی برای استفاده از هر وسیله الکتریکی مانند هیتر برقی، لباسشویی، یخچال و... باید از یک محافظ مجزا استفاده کنید.
2_ وجود بار اضافی در سیم برق
هر یک از انواع سیمهای برق امروزی دارای اندازه قطر و ظرفیت مختلفی هستند. چنانچه میزان جریان برقرار شده در سیم، یعنی توان هیتر با ظرفیت دوشاخه تناسب نداشته باشد؛ دوشاخه داغ خواهد شد. بر همین اساس باید دوشاخه را تعویض کرده و یک دوشاخه مناسب برای هیتر برقی نصب کنید.
3_ فرسوده بودن سیم برق
از جمله دیگر عوامل موثر بر داغ شدن دوشاخه هیتر برقی میتوانیم به فرسوده بودن سیم برق اشاره کنیم. قدیمی و فرسوده بودن سیم برق دستگاه میتواند باعث افزایش مقاومت الکتریکی و در نتیجه داغ شدن دوشاخه شود. چنانچه مدت زمان طولانی از خرید هیتر برقی میگذرد و دوشاخه آن هم داغ میشود؛ باید از سیم و کابل مناسب برای جایگزین کردن سیم فرسوده دستگاه استفاده کنید. انجام این کار را هم باید به تکنسینهای حرفهای که تجهیزات مناسب در اختیار دارند بسپارید.
علت جرقه زدن بخاری برقی چیست؟
در کنار مشکلات احتمالی که برای هیتر برقی نام بردیم، باید از یک موضوع مهم دیگر هم مطلع باشید. ممکن است هنگام استفاده از بخاری برقی با جرقه زدن مداوم دستگاه مواجه شوید. این موضوع را باید مانند سایر مشکلات فنی هیتر برقی به موقع برطرف کرده و از شکلگیری ایرادات خطرناک جلوگیری کنید. از جمله مهمترین عوامل جرقه زدن هیتر برقی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- نحوه قرارگیری المنتها: تعویض المنتها و عدم نصب درست آنها میتواند باعث جرقه زدن مداوم دستگاه شود.
- اتصال دوشاخه برق: شل شدن دوشاخه، نوسان برق و مقاومت پایین سیم عوامل ایجاد اتصالی در دوشاخه و جرقه زدن هیتر برقی هستند.
- نصب قطعات بی کیفیت: اگر هنگام تولید یا تعمیر هیتر برقی از قطعات نامرغوب استفاده شود؛ میزان احتمال جرقه زدن دستگاه افزایش مییابد.
- معیوب بودن سیمکشی: وجود مشکل در قسمتهای مختلف سیمکشی داخلی و خارجی هیتر برقی هم میتواند باعث جرقه زدن مداوم بخاری الکتریکی شود.
- مشکلات ترمینال چینی: وجود شکستگی در ساختار ترمینال چینی یا هر مشکل دیگری، زمینه ساز جرقه زدن دستگاه است. ترمینال چینی محل توزیع جریان برق در هیتر محسوب میشود.
برای بررسی هر یک از علل نامبرده و برطرف کردن آنها باید از تکنسینهای حرفهای کمک بگیرید. بدون شک انجام یک اشتباه، هر چند ساده هم میتواند مشکلات فنی بیشتری را برای بخاری برقی ایجاد کند. از طرفی تعمیر هیتر برقی بدون حضور تکنسین نمایندگیهای مجاز میتواند باعث از بین رفتن گارانتی دستگاه شود.
چرا بدنه بخاری برقی، برق دارد؟
برخی از مشکلات هیتر برقی باعث برق گرفتگی اشخاص و آتشسوزی نمیشوند. در حالی که تعدادی از ایرادات این دستگاه کاربردی، بسیار خطرناک بوده و زمینه ساز ایجاد مشکلات پیچیدهتر هستند. وجود جریان برق در بدنه هیتر برقی یکی از مشکلات جدی و خطر آفرین است. چنانچه متوجه وجود جریان برق در بدنه هیتر شدهاید؛ باید به کمک یک دستکش ضد الکتریسیته یا هر تجهیز دیگری با این قابلیت، دوشاخه دستگاه را از پریز جدا کنید. سپس به نمایندگیهای مجاز اطلاع داده و از روشن کردن مجدد بخاری برقی معیوب خودداری کنید. مهمترین علل وجود جریان برق در بدنه بخاری الکتریکی شامل موارد زیر هستند:
1_ شکستن عایق چینی
برای تولید بخاریهای برقی از عایق چینی به منظور جلوگیری از برخورد المنت با صفحه حرارتی استفاده میشود. در صورتی که به هیتر برقی ضربه فیزیکی سخت و سنگین وارد شود؛ ممکن است عایق چینی شکسته شده و المنت با صفحه حرارتی برخورد کند. نتیجه رخ دادن این اتفاق، انتقال جریان برق از المنت به بدنه بخاری است. در این شرایط باید عایق چینی توسط تکنسین نمایندگیهای مجاز تعویض شود.
2_ سوختن وارنیش و هادی
یکی از اصلیترین قطعات تشکیل دهنده هیتر برقی، وارنیش است. وارنیش نوعی عایق حرارتی است که برای سیمکشی بخاری برقی نصب میشود. اگر وارنیش بسوزد؛ سیم برق لخت به بدنه دستگاه متصل میشود. بنابراین در صورت مواجه شدن با وجود جریان برق در بدنه بخاری باید وضعیت وارنیش و هادی را بررسی کنید.
3_ اتصالی سیم های داخلی
از جمله دیگر عوامل موثر بر انتقال جریان برق به بدنه هیتر برقی میتوانیم به اتصالی سیمهای داخلی اشاره کنیم. بررسی وضعیت سیمهای برق باید با استفاده از تجهیزات ایمن و مناسب انجام شود. در غیر این صورت میزان احتمال برق گرفتگی افزایش مییابد.
علت داغ نکردن المنت های بخاری برقی چیست؟
چنانچه از وصل بودن جریان برق محیط اطمینان دارید، ولی المنتهای بخاری داغ نمیشوند؛ باید به فکر تعویض آنها باشید. دلیل داغ نکردن و سوختن المنت بخاری برقی، سوختن یا معیوب بودن المنت است. در این شرایط باید المنتها با استفاده از تجهیزات مناسب و به کمک تکنسینهای حرفهای تعویض شوند. چنانچه المنتهای جدید به درستی نصب نشوند؛ همچنان با داغ نشدن آنها مواجه خواهید شد.
نظر شما