اولین کارخانه سیار فرآوری ایران در حوزه معدن راهکاری برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس

مهندس علی سه‌دهی رئییس هیئت مدیره شرکت مهندسی کانی فرآوران نوآور و عضو هیئت رئیسه انجمن معدن کاران سرب وروی ایران : با توجه به معادن گسترده و زیادی که در کشور وجود دارد و امکان تاسیس کارخانجات بزرگ در کنار هر معدن، ممکن نیست، بر آن شدیم تا برای راحت بودن و اقتصادی شدن معادن، کارخانه های سیار را بر روی تریلر ها تنظیم کرده و به صورت قابل حمل در کنار معادن استفاده شود.

فراوانی معادن کوچک پایین در کشور و همچنین دورافتاده بودن این معادن، امکان تامین زیر ساخت های مناسب را برای آنان دشوار کرده است . این گونه دلایل باعث شده است که این معادن متروکه و رها شوند.

استفاده از کارخانه های کانه آرایی سیار نه تنها استفاده از این ذخایر رها شده را امکان پذیر می نماید بلکه باعث می شود معدنکاری در معادن فلزی کوچک مقیاس آن هم با عیار پایین در اقصی نقاط کشور اقتصادی گردد.

در حال حاضر بیش از 5000 معدن در حال کار در کشور ثبت شده و در حال فعالیت هستند.

اما مشکل اصلی این است که ، معدن کاری در کشور ما از درد مزمنی رنج می برد، اینکه بسیاری از معادن ما کوچک مقیاس هستند. کوچک بودن معدن امکان مکانیزه کردن آن را غیر ممکن می کند و استفاده از روش های سنتی منجر به افزایش بهای تمام شده خواهد شد .

همچنین ساخت کارخانه فراوری در کنار این معادن نیز به علت تولید کم و عدم وجود زیرساخت های لازم در نقاط دور افتاده ، مقرون به صرفه نیست . افزایش هزینه حامل های انرژی در سال های اخیر باعث افزایش قابل توجهی در هزینه های حمل و نقل شده است . و بعضاً مشاهده می شود هزینه حمل یک تن ماده معدنی تا کارخانه فراوری چندین برابر ارزش خود ماده معدنی است .

مشکلات فوق الذکر تولید کننده را مجبور به خام فروشی می کند که به نوبه خود باعث کاهش ارزش افزوده محصول تولیدی می گردد و از مطلوبیت کار می کاهد.

این جاست که استفاده از کارخانه های کانه آرایی سیار توجیه اقتصادی و فنی پیدا می کند تا با کاهش هزینه های حمل و نقل امکان فرآوری خاک معادن کوچک با عیار متوسط فراهم و به افزایش ارزش افزوده و بهره وری مناسب منجر گردد.

ساخت کارخانه سیار فلوتاسیون توسط چند شرکت قدرتمند در جهان از قبیل Metso در ساخت سنگ شکن سیار، Outotec در ساخت کارخانه قابل حمل و نقل به صورت کانتینر و Sepro در ساخت آسیای سیار انجام شده است که نشان دهنده اهمیت این موضوع در دنیا می باشد. درصورتی که شرکت کانی فرآوران نوآور برای اولین بار در خاور میانه توانسته است به این تکنولوژی دست یابد که تمام تجهیزات کارخانه فلوتاسیون سیار را به صورت کاملا ایرانی طراحی و تولید نماید که با مجموع 13 تریلر با حداقل نیاز به زیر سازی در حداقل زمان در محل معدن گسترش یابد و به فرآوری خاک آن معدن بپردازد.

کارخانه فرآوری سیار راهکاری هوشمندانه برای فعال سازی معادن کوچک در سال جهش تولید:

خط تولید کارخانه سیار ساخت شرکت کانی فراوران نوآور بر مبنای خوراک ورودی سنگ های سرب، روی و مس به روش فلوتاسیون با مدل های زیر طراحی و ساخته می شود.

مدل

ظرفیت

تعداد تریلرها

SPZ100

100

10

SC100

100

8

SPZ200

200

13

SC200

200

10

 

 

 

 

 

 

 

 

کارخانه سیار مدل SPZ100 شامل بخش های زیر می باشد:

  1. واحد خردایش (سنگ شکنی)
  2. واحد نرمایش (آسیا کنی)
  3. واحد فلوتاسیون
  4. واحد مواد شیمیایی
  5. واحد کنترل و مانیتورینگ
  6. واحد آبگیری

اولین کارخانه سیار فرآوری ایران در حوزه معدن راهکاری برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس

بخش خردایش بر روی دو عدد تریلر جانمایی شده است که در تریلر اول یا واحد خردایش اولیه، خوراک دهنده گریزلی به همراه سنگ شکن فکی قرار دارند. بر روی تریلر دوم یا واحد خردایش ثانویه، سرند دو طبقه دو محوره و سنگ شکن مخروطی به همراه نوار نقاله های مربوطه قرار دارند که خروجی واحد خردایش ثانویه نیز توسط نوار نقاله وارد بونکر ورودی به واحد نرمایش می شود.

کانی های خرد شده در مراحل قبل از هر بونکر توسط یک عدد فیدر نواری وارد تریلر سوم یا واحد نرمایش می شود. بر روی این تریلر یک آسیای گلوله ای به همراه یک عدد خوشه هیدروسیکلون سه تایی و پمپ ورودی و خروجی جانمایی گردیده است. بر روی هر یک از تریلرهای چهارم و پنجم یا واحد فلوتاسیون دو عدد آماده ساز به همراه هشت عدد سلول فلوتاسیون و پمپ های مربوطه قرار دارند. محصول کنسانتره بخش رافر وارد دو سلول شستشو می شوند و باطله دو سلول اسکونجر نیز وارد تیکنر باطله جهت آبگیری و انتقال به سد باطله می شود. تریلر ششم واحد مواد شیمیایی می باشد که شامل 5 مخزن آماده سازی است.

اولین کارخانه سیار فرآوری ایران در حوزه معدن راهکاری برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس

بخش آبگیری شامل دو دستگاه لاملا برای باطله و دو دستگاه فیلترپرس برای کنسانتره می باشد. یک مخزن آب نیز برای تزریق یکنواخت به سیستم در نظر گرفته شده است.

آقای مهندس علی سدهی رئیس هیئت مدیر شرکت کانی فرآوران نوآور بیان کردند که امیدواریم ساخت این مجموعه سیار برای اولین بار در ایران زمینه را برای توسعه بهره برداری از معادن کوچک و با عیار پایین در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است فراهم سازد.

اولین کارخانه سیار فرآوری ایران در حوزه معدن راهکاری برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس

لینک :

https://t.me/leadzincmine

www.kfnoavar.com

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

نظر شما